Tequila Boom

Tequila Boom

Regia: Vitalie Drucec

Costume: Stela Verebceanu

Scenografia: Adrian Suruceanu

Distribuția:

Florence     Vitalia Grigoriu

Olive      Rodica Mereuță

Renne     Iraida Bobescu

Vera        Diana Cazac

Micky    Ecaterina Dănuță

Silvy      Inga Petică

Julio     Valentin Munteanu

Manolo    Oleg Macovei


Sinopsis

Spectacolul ”Tequila Boom” este realizat în baza textului lui Neil Simon – ”Un cuplu ciudat”, varianta pentru femei, scris în anii‘80, la 20 de ani după ce dramaturgul publicase deja o variantă cu personaje masculine. Textul acestei piese s-a jucat cu mare succes pe Broadway şi în toată lumea.

Acțiunea spectacolului aduce în prim-plan o gașcă de femei, care au o tradiție – să se întâlnească în fiecare vineri acasă la una dintre ele și să joace „Ştii şi câştigi”. Femeile vorbesc despre ele însele, unele despre altele, despre soţii lor şi despre bărbaţi în general, implicit despre sex, despre relaţii ratate şi şanse neexploatate. Întrebările din jocul pe care-l joacă sunt întotdeauna un pretext pentru comentarii hazoase, mai mult sau mai puţin cinice, şi pentru amintiri din anii de liceu.

Atunci când una dintre ele trece prin drama destrămării căsniciei, toate celelalte îi sunt alături, iar una chiar o invită să locuiască alături de ea până la soluţionarea crizei conjugale. Traiul alături de femeia părăsită se va dovedi însă o adevărată provocare, iar cele două prietene, acum colege de cameră, vor alcătui un cuplu ciudat care nu va reuşi să funcţioneze nici măcar în prezenţa a doi bărbaţi şarmanţi, într-o potenţială întâlnire amoroasă.

Subiectele dezbătute, toate cu rezonanţă socială, deci general valabile, sunt tratate în manieră comică. Comicul reiese în mod special din structura personajelor, atât de diferită în fiecare caz, astfel încât ciocnirile dintre ele sunt puternice şi amuzante.

Detalii Proiect