Jocul de-a vacanța

Home / Jocul de-a vacanța
Jocul de-a vacanța
Jocul de-a vacanța

Jocul de-a vacanța

Regia: Alexandru Cozub

Scenografia: Adrian Suruceanu

Distribuţia:

CORINA – Rodica Mereuță

BOGOIU – Avelin Tabarcea

ŞTEFAN VALERIU – Ion Jitari

MAIORUL – Valentin Munteanu

MADAM VINTILĂ – Iraida Bobescu

JEFF – Ion Prisăcara

UN MECANIC – Oleg Lungu

AGNEŞ – Ecaterina Dănuță


Sinopsis

Piesa, care este o comedie romantică,  aduce în prim-plan şase personaje care au un scop comun și, s-ar părea, extrem de banal – toate sunt în căutarea fericirii. Ele se joacă de-a libertatea, de-a iluzia, de-a iubirea într-un spaţiu închis – o pensiune -, într-un loc singuratic – în munţi –, într-un final de vară – în august. Un spectacol de atmosferă, în care emoțiile și sentimentele sunt personaje principale. Și, totuși, e un joc și, ca în orice joc, pierzi ori câștigi.

“Jocul de-a vacanţa” este un joc de-a uitarea, al omului care vrea să uite la un moment dat de identitatea sa precisă, de amintiri şi aspiraţii, un joc în care personajele evadează din lumea convenţiilor sociale spre o altă lume, unde îi aşteaptă depărtarea, misterul şi uitarea.

Acţiunea are loc în vara anului 1936, la pensiunea Weber din România. În vacanţă ajung o tânără, un funcţionar, un licean corigent la matematică, un maior în rezervă – Jeff, Bogoiu şi Ştefan sunt prinşi simultan în jocul de-a iubirea. Cei trei acced spre inima Corinei, tânăra care le aprinde imaginaţia şi care îi ajută să-şi înfrângă neajunsurile.

 

Detalii Spectacol