Motanul încălțat

Motanul încălțat

Distribuția:

Motanul: Victor Triboi, Valentin Munteanu

Jean: Ion Prisăcara

Charles, Canibalus:  Ion Jitari

François, Drumețul și Străjerul: Oleg Lungu

Împăratul, Judecătorul: Oleg Macovei

Prințesa: Rodica Mereuță, Inga Petica

Baroneasa, Vânzătoarea:  Vitalia Grigoriu

Bucătăreasa, Vecina: Iraida Bovescu

Servitoarea1: Ecaterina Dănuță

Servitoarea2: Diana Cazac, Inga Petica


Sinopsis

Povestea spune că murind, un morar sărac le-a lăsat celor trei fii ai săi toată agoniseala lui de-o viață: moara, un măgar și un motan. Frații mai mari, întreprinzători și descurcăreți, au împărțit între ei lucrurile mai de preț, lăsându-l pe mezin cu motanul.

Adevăratul preț al lucrurilor se cunoaște însă în timp, pentru că e bine știut – nu tot ce are valoare se măsoară în bani. Ș-apoi, dacă mai are noroc de o pereche de încălțări și o pălărie pe potrivă, motanul nu mai este unul obișnuit, ci un personaj de poveste, iar în poveste, precum se știe, se întâmplă minuni.

Spectacolul ”Motanul Încălțat” de la Teatrul ”Luceafărul” în regia lui Băno Axionov ne prezintă epopeea istețului motanul și a fiului cel mic al morarului, mai nătâng de felul său. Pas cu pas, spectatorul este martorul unui lung șir de întâmplări neverosimile ale eroilor noștri, care ajung să cunoască valoarea lucrurilor, relațiilor și, mai cu seamă, a oamenilor. În final fiecare conștientizează că de la viață omul se alege nu cu ce primește, dar cu ce obține și e foarte important ca părinții să le dea copiilor încă din fragedă copilărie această lecție.

Detalii Proiect